Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sången till sta’n


Jag vill vandra på asfalt
I avgas
Jag vill smekas av röken
Bli hostig i halsen
Jag vill ropa i bullret
Omkring mig
Jag vill skrämma
Bort lantluft
Förnyas i staden
Jag vill vila på parkbänk
Bland A-lag och B-lag
Jag vill tro på
Att stadsluft förpestar

Jag vill bo i en stad stor som LA
Jag vill bo där som bruset
Blir dån
Jag vill bo i en stad stor som LA
Jag vill bo där som bruset
Blir dån


Jag vill plocka de burkar
Som kastats
Jag älskar det gråa
Som finns i en stad
Jag vill lyssna in ljudet
Från moppar
Från bilar
Jag vill skruva
Upp ljudet
Och inandas gaser
Jag vill köra och åka
Och tråka och bråka
Jag vill hoppas att
Byarna dör


Ett varmt tack till
textförfattaren Ragnwei Axellie
vars text ”Sången till byn”
Roland Cedermark har
satt musik till





Fri vers av Gunnar Barkenhammar
Läst 145 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-11-18 15:07



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Fri vers? Parodi eller satir? Hur som, den lockar fram skratt. Det behövs i dessa tider 8-D
2021-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar