Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I tystnaden bor en längtan.


Tystnadens tårar

Tysta tårar i nattens mörker
lämnar skarpa sår av tomhet,
väl dolda från andras blick,
fyllda av skam och skuld.

Ingen kan ana, ingen kan se
när jag döljer nattens spår.
Med ett leende möter jag världen
och bär min ensamhet.

Bakom vänlighet och humor
finns min själs sorg dold.
Där bor bara en längtan
efter ett liv i kärlek.

Tidigt fick jag lära mig
att jag var inget värd,
att jag aldrig dög.
Det blev min skapade sanning.

Mot dessa tankens demoner
för jag en kamp varje dag.
En kamp för att överleva,
en kamp för att få vara jag.

Men den kampen fyller mig med skam,
skam över att vara så svag.
Så jag fortsätter att le,
och hoppas att ingen ser.




Fri vers av Teija Majava VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-11-18 16:50



Bookmark and Share


  Stisse
En fin dikt som går in i själen. Så sorgligt att omvärldens bedömningar ska hemsöka oss hela livet. Sanningen är ju att vi alla duger som vi är och att det är ett under att vi lever här och nu på denna planet. I skrivandet kan vi vädra ut allt det som förminskat oss.
2020-11-19

  Kajan VIP
Väldigt berörande och väldigt sorgligt. En text som vittnar om en beundransvärd självinsikt och ett stort mod.
2020-11-19

    ej medlem längre
Men den som ser kanske ser Dej som Du faktiskt är - en FANTASTISK människa (och poet)!
2020-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Teija Majava
Teija Majava VIP