Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns det dikter som är helt sanna?

objektiva saklighetens dikter
är som gardinerna i mormors missionshus
något gråblått
något genomskinligt smaklöst
inte något rosa
absolut inte något åt det rosa hållet

ibland önskar jag att kunde
trycka ned bokstäverna med tummarna
hårt och bestämt
men att dyka in i en spegelblank yta
röra om
är min besatthet och lycka

mordet på första betydelsen av en mening
är förutsättningen för mitt forskande

korpsvart viker jag kronbladen åt sidan
äter den förbjudna frukten




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-11-18 18:16



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Instämmer med Respons.
2020-11-26

  Nanna X
De två sista raderna är fantastiska!
2020-11-19

  Respons VIP
Det gör du rätt i. Den absoluta objektiviteten är lika sexig som en dator.
2020-11-19

    glasa VIP
massiva
tydliga
skulpturer
av poesi

som avger grundämneskraft
2020-11-18

  Kajan VIP
Tänker vid läsning att det är ett sökande efter en kärna, dit kan det ibland vara svårt att nå utan att det uppstår smärta i någon form. Att vilja utanför gränser har sina belöningar men även ett pris; det kan vara svårt att gå tillbaka. Dikten väcker alla dessa tankar och det är ett slags värde i sig.
2020-11-18

  Staffan Nilsson

Vackert och smärtsamt om att vända ryggen åt falskhet.

2020-11-18

    Lena Staaf VIP
Med ditt härliga språk ställer du en retorisk fråga. Själva definitionen av dikt är väl just att det inte är verkligt, att allt bara är antydningsvis, att ord och begrepp kan betyda något annat. Men visst kan man använda en verklig händelse som grund i sin dikt. Något att relatera till och kanske känna igen sig i.
2020-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP