Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min corona-vardag (Min klimatkamp 18/11)

Alarmet går igång klockan 7 och jag går upp.

Vid halvåttatiden går jag ner till köket och äter frukost och läser tidningen.

Vid tiotiden äter jag ett litet mellanmål och sen går jag (och maken) en promenad, oftast i skogen, på minst en timme, ibland en och en halv.

Väl hemma gör jag en enkel yoga-övning, och sen gör jag i ordning lunch.

Vi äter mellan ett och två, och sen blir det cirka en timme med en kopp kaffe framför tv:n, presskonferens om pandemin, eller någon deckare eller A place in the sun.

Sen är tanken att jag ska "göra" något men det blir sällan något gjort. Kanske läser jag en tidning eller en bok, eller spelar något spel eller surfar på mobilen. En gång i veckan pratar jag i telefon med en väninna. Ibland gör jag ingenting.

Ca halv 5 äter jag yoghurt och efter det tar vi en 30 minuter lång kvällspromenad.

Sen blir det en timme med Glamour på tv:n samtidigt som jag tänker på vad jag ska skriva om i dagens klimattext, och ibland, som ikväll, påbörjar jag skrivandet.

Klockan sju sitter jag och maken framför tv:n och äter kvällsmacka, dricker te och tittar på En plats på landet.

Resten av kvällen blir det kanske en dvd, antingen tillsammans med maken, t ex Columbo, eller ensam, t ex Vita huset. Har jag inte skrivit klimattexten tidigare under dagen så gör jag det. Jag surfar på mobilen eller läser en e-bok (på mobilen).

Vid halvtolvtiden går jag och lägger mig.

Nästa dag är likadan.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-18 19:04



Bookmark and Share


  Burn

Underbar text!

Du har en väldigt författarmässig stil på så sätt att du är väldigt duktig på att hålla en rak linje genom dina texter och att du har så ren och klar stil. Kan verkligen tänka mig att du skulle kunna skriva romaner.

Måste bara kommentera dvd-valen också: Columbo - love him! Vita Huset - har sett hela serien 10-15 gånger; för mig är det den mest välskrivna serien nånsin.

2020-11-18

  Ulf Carlsson VIP
Vi har alla våra rutiner och ritual - på gott och ont. Det händer, emellertid, ibland något alldeles ofattbart och vardagen faller ihop och försvinner för ett ögonblick.
2020-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP