Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ler och långhalm



Osams är ändå
ett sätt att vara
Ihop. .. Tyvärr


Hur många är
man det med?

Innan grenen
knäcks eller

Slår ut i plommon
-blom en förförisk
morgon i Maj

Och man blir lika
Förvånad var gång
det sker

Fastän man inte
borde det. ..

Passerar en sliten
mossig Livboj

På sin ställning nere
Vid strandkanten

Den finns där till
Behov men skulle

Snart behöva rädda sig
själv från undergång


Så känns förhållandet
Där vi är varandras

Livbojar som stöter
och blöter
Ihop med varandra

Hela tiden för att inte
Förlora fotfästet

I tillvaron.







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-19 00:56



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Fast ibland kan repet till livbojen vara för kort så man inte når ut. Då ere kört.
2020-11-21

  Scarlett Miryam VIP
"Osams" för att folk behöver sitt kära drama?
(Och så rädda, när något känns "bra" - kasta en livboj!)
2020-11-20

    Lena Staaf VIP
Kloka ord! Det där gäller i alla typer av relationer där känslor är inblandade. Konflikter uppstår ur olika intressen och så ska det jämkas och kompromissas. Och något år efteråt undrar man - var det där verkligen något att bli så upprörd över...
2020-11-19

  Kungskobran VIP
Fin sammanfattning av livets vedermödor
2020-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP