Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tilltro och tillit

11 december 2018

När Ömer Telel upptäcker
att han tappat sin plånbok
söker han upp socialtjänsten i Sala
för att ansöka om bistånd till uppehälle

Han möter Bengt Skogslund
på Enheten för ekonomiskt bistånd
Bengt Skogslund lyssnar och antecknar
och ger honom sedan ett avslag

Du får klara dig med hjälp av släkt och vänner
men jag skall ge dig ett skriftligt avslag
så att du kan komma in med en överklagan
men gör det inom tre veckor

Ann-Marie Bodenfors frågar sin kollega Bengt
Vad ville han?
Det var en tappad plånbok
Nej, inte nu igen säger Ann-Marie till Bengt

18 april 2019

När Christer Östlund sitter i taxin
halvvägs till Arlanda upptäcker han
att han glömt sin plånbok hemma
Tre dagars affärsresa utan pengar

Han ringer sin fru som hittar plånboken
i en annan jacka men det är försent att vända
Svetten lackar och paniken kommer
Skall jag ställa in eller åka dit utan pengar?

Taxichauffören Ömer Telel har lyssnat
Du kan få låna mitt bankkort och betala med
Jag ger dig min kod
så kan du betala tillbaks när du är hemma

Christer Östlund lånar kortet och tar koden
Åker till Düsseldorf och Paris
Gör av med flera tusen kronor
Söker upp Ömer Telel på Arlanda och betalar tillbaka




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-19 05:45



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så berörande. Du berättar levande med känsla.
2020-11-22

    Lena Staaf VIP
Det är skillnad på folk och folk...både när det gäller synsätt och hjäpsamhet.
Tänkvärd text!
2020-11-19

  Kungskobran VIP
Min plånbok är min värld
utan den ingen färd
2020-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP