Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinteränglar

Snöflingor dalar
det är första advent
som vi har längtat
minusgrader vid rutan
du bakar lussekatter
jag petar i russin
kälken mot verandan
den väntar på oss

Frostflingor i skägget
lovikavantarna på
snölandskapet framför
se upp i backarna
känns som barndomen
du håller om mig
slädfärden går utför
vi gör vinteränglar

Adventsljusen tända
och lyktan på gården
den gjorde vi i går
du kastar snöbollar
vi dricker varm choklad
och äter lussekatter
vinternatten lyser
och vår kärlek växer

Snöflingor singlar
bildar vackra mönster
ser dem mot rutan
snart ska vi leka kärlek
vintertrumpeten ljuder
spelar midvintertoner
vi rullar runt i snön
och skapar vinteränglar

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 626 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-12-09 07:02



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Din vackra dikt får mig att längta ännu mer efter lite snö...det behöver inte vara mycket, bara det blir lite vitt istället för det gråa...
2020-12-27

  Eva Helene VIP
Fint, påminner om hur det var i min barndom.
2020-12-10

    Lena Staaf VIP
En riktigt glad och varm vinterdikt med vänlig kyla!
2020-12-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Änglar hit och dit
vilken fin visit
och allt juleri
runt i kring
bättre kan det
väl inte bli!
2020-12-09

    Birgersdotter VIP
Vacker kärlek i vintertid
2020-12-09

  bibbi ahrnstedt
Vilken lycka och en fantastiskt fin skildring av miljö
2020-12-09

  Eva Langrath VIP
Vacker adventsvinterdikt.
2020-12-09

  Marita Ohlquist VIP
Underbart när barndomens glädje kan upplevas i vuxenlivet!
2020-12-09

  Öknens Ros VIP
Bilder från barndomen väcks till liv, fint fångat.
2020-12-09

  AiA Maria den fria
Lek o glädje
vackert
förmedlat
i kärlek!

Tack!
2020-12-09

  Kungskobran VIP
Längtar efter en sådan vinter, det var längesedan.
Fint fångat av dig
2020-12-09

  Feliaxel VIP
Vackra vinterbilder du förmedlar
2020-12-09

    Max Poisé
Det bistra, karga och kalla...så paradoxalt underbart! Tack för denna!
2020-12-09

  Maria Sundelin VIP
Fina vinterbilder du fångat
2020-12-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO