Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I perspektiv

I Miljardårsperspektiv
bildades Alltet
bildades Jorden
bildades Liv

I Miljonårsperspektiv
har vi haft metereonitnedslag slående ut hela Dinosauriefaunan här på Jorden

I Hundratusenårsperspektiv
har vi människans framväxt och minst fyra stora nedisningar av Norra Halvklotet

I Tiotusenårsperspektiv
ser vi - sedan Inlandsisen väl hade smält undan - de första bokstavliga invandrarna till det som idag är Sverige

I Tusenårsperspektiv
har vi Kristendomens uppkomst, Islam och Digerdöden

I Hundraårsperspektiv
ser vi människors flykt från Europa till Amerika - vi ser Spanska Sjukan, Världskrigen, Hitler och Holocaust

I Tioårspespektiv
ser vi lite tsunamis, flyktingvågor, terrorattentat och en pajas som blir vald till president of The United States of America

I Ettårsperspektiv
har vi Covid 19

I Framtidsperspektiv
väntar kanske ännu en klimatrevolution här på Jorden

Och väntar sannolikt ännu mera strid på kniven bland människorna
om den härliga Planetens ändliga resurser.

And the rest? May be that is silence.




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-19 19:52



Bookmark and Share


  Engel
Tystnad.
Fina Ingmar.
:)
2021-02-18

  Minkki VIP
begripligt och tankeväckande sammanfattning
2020-12-14

  Åse Tropp VIP

Orkar man med dina långa, kloka texter så nickar man nöjt!
2020-11-21

    Melona
Du är bäst! Jag älskar dina tidslinjer??
2020-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP