Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Elegi


Ack sömn

Att sova är så omöjligt
Att det känns rätt så löjligt
Skriver strofer och rimmar
Så det ska gå några timmar

Att djupt falla i ljuv dvala
Drömma om en vacker svala
Är mig inte än förunnat
Och jag på detta har grunnat

Skriver det som en elegi
Klagosång ja det förstår ni
Åh du ljuva tanke som lockat
Ja som sömnen har pockat

Ingen sömn, ingen vila eller ro
Kanske när jag vågar att tro
På att denna konst jag kan
Så att sömnen på riktigt vann

Men än så länge ingen tröst
Åh om jag drömmer om din röst
Kanske lugnet sänker sig
Men det verkar ej så för mig




Bunden vers av skärva
Läst 97 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-20 01:13



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Fint diktat, sorgset och kan känna hopplösheten
2020-11-20
  > Nästa text
< Föregående

skärva
skärva