Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hur kan vi tillåta det här vårat eget folk

solen lyser igenom fönstret jag klär mej omsorgsfullt 

men det blir en mindre chock när jag kommer ut för 

 

vintern är på väg med stormsteg det känns på minna 

öron och händer som domnar sakta bort i kylan . men 

 

jag tröstar mej med att jag snart kommer in i värmen 

och det för mej till nästa tanke det är alla som inte har 

 

den lyxen . en del går runt utan mål eller mat på faten 

tanken gör ont i mej särskilt under vinter och jul tid 

 

ingen julmat eller presenter ingen stanns att bo min 

mardröm är deras verklighet hur kan det vara så sverge 

 

som är så rikt . vi sänder pengar till andra länder vi tar i 

mot folk i nöd i från andra världsdelar  hur kan då vårat

 

eget folk svälta på gatan utan hem politikerna äter lyx

måltider och åker taxi hem från krogar och resturanger 

 

och folket går på gatan med tomma fickor . hur kan det vara 

möjligt hur kan vi tillåta det här orättvisan vårt eget folk

 

men som tur finns det underbara mäniskor eld själar dom 

heter volentärer och gör undervärk för tomma magar dom 

 

bryr sej dom pratar och lockar fram skratt och visar melidande 

det är inget hem men det räcker långt att dom finns där .




Fri vers av den nakna poeten
Läst 130 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-20 11:19



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Bra förmedlat om en mycket svår situation i vårt samhälle, De hemlösas skara ökar katastrofalt i Landet Sverige och ingen skonas, det är allt från ensamma, familjer ,pensionärer , ja tom barn. När ska detta helvete ta slut....
2020-11-20

  Solstrale VIP
Dina frågor och konstateranden är i högsta grad aktuella! Bra skrivet och förmedlat!
2020-11-20

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om människor som lever i skilda världar i samma land!
2020-11-20

  AiA Maria den fria
Jag har mött fler vackra o rika själar som lever ”på gatan” än de maktgalna som skor sig på andra.

Från mitt hjärta tack för att du belyser människors hjärtan!
2020-11-20

  Koloristen
Julen är otäck tid som har en förmåga att belysa alla orättvisor och all orättfärdighet mer än något annat.
2020-11-20

  siv birgitta.a. VIP
bra skrivit, ingen skall behöva ha det så.alla har rätt till ett hem ,rätt att få hjälp.,rätt till kärlek
2020-11-20
  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten