Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det mänskliga felet


Ack leva men i stunden inte veta
ock drömma men i sömnen inte leva
och sömma men i ögat se en reva.
Stack nålen genom ögat för att leta -

drog tråden genom munnen för att meta
den överfulla tystnad från dess skreva
men inget inom kan där utom leva.
Förstod ej vad det ordet skulle heta.

Jag ger dig mina ögon i en gåva
och allt de sett i ask av ljus så nätt -
trär nålen som Pandora tillfört spelet.

Jag ger dig dagar bländade i nova
och nätter karvade till mörk sonett -
klär bilden med det mänskligaste felet.

 

 




Bunden vers (Sonett) av 100apor
Läst 275 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2020-11-21 02:43



Bookmark and Share


  Jaramald VIP
Det var en söm av ömhet i konst att hålla tråden
2020-12-25

  TrollTörnTrappan VIP
Jamen gud, det rimmar på förstaraderna också!! Var jag för trött för att se först. Och "trär hoppet..." blev perfekt!
2020-11-21

  TrollTörnTrappan VIP
Jisses så poetisk! Sytråden skapar ohyggligt bra bildspråk.... Tycks samtidigt fiska i meta-perspektiv - skriva om skrivandet och iaktta seendet?!
2020-11-21

  Nanna X
Skickligt sömmat med mörk tråd.
2020-11-21

  alicja lappalainen VIP
Mellan subjektivism och objektivism
2020-11-21
  > Nästa text
< Föregående

100apor
100apor

Mina favoriter
piano