Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Driver dagg faller regn

Förändringens vindar sveper in i min själ
den fyller mig med isande kyla,
men jag vet längst inne, dit kylan inte når,
inne i mitt innersta rum, mitt hjärta
att det som nu sker, är det bästa för mig.

Driver dagg faller regn

Daggen har försvunnit, regnet har kommit,
det är blött kallt och ger mig rysningar,
fukten har krypit in i varje led och lagt sig
som ett blött otäckt gammalt täcke,
det är dags att avlägsna det och torka sig torr.

Tio år av mitt liv har du fått, tio år
av uppoffringar, arbete, pengar och kärlek,
men du har aldrig uppskattat det, iallafall inte
fullt ut, och nu har du visat din rätta sida,
och jag vill bara säga till dig: Tack och adjö.

Du får leva och ansvara för ditt liv och leverne nu,
du får ha dina vänner som du tycks värdera
mer än du värderar mig, det har du visat i ord
och handling, den sista tiden när vi setts.
Lev ditt liv och låt mig få leva mitt.

Driver dagg faller regn...




Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-11-21 09:05



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
känner i gen mig bara ta bort dom när dom behandlar en som en matta . man blir bara utnyttjad
2020-11-21

  Solstrale VIP
Svårt val, med dina ord, du tycks ha en klar riktning, bra skrivet och bra beslut tror jag! Man vet när det är nog!
2020-11-21
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP