Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Klövervägen 6"

Mormor,

Jag saknar det där oljudet
från ditt kök,

Du vet det där från hushållsassistenten

Doften av vaniljsocker och svartvinbär

Sedan direkt när det blev tyst,

När klappgröten serverades varm till iskall mjölk,

Åt vi alla tillsammans och betraktade
talgoxarna och domherrarna utanför
fönstret

Jag saknar det där ojudet från ditt kök

Jag saknar dig,

allra käraste mormor

© Christer Johansson 2020-11-20




Fri vers (Fri form) av Schackpoeten VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-21 09:59



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
tycker om - detaljerna gör bilden så klar - också jag minns klappgröten - och fascinationen för domherrar finns kvar - men de är inte lika vanliga som förr!
2020-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Schackpoeten
Schackpoeten VIP