Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vad blir det av dom äldre när dom har slutat jobba svälter ?

i dom här svåra tiderna kan jag inte låta bli att

tänka på dom äldre och deras livs sitvaton nu 

 

när man tänker på deras boende sitvatoner och 

dom stackare som bor där på en del ställen . där 

 

dom har dragit in på så mycket på personal att 

dom får börja medicinera dom äldre hårt för att 

 

dom ska bli mindre vårdkrävande . det är läskit 

att det får gå till så i Sverge som ska vara ett så

 

rikt land men vart tog pengarna vägen som skulle

säkra dom äldres framtid efter dom slutat jobba .

 

alla skatt dom har betalat igenom sinna liv och

betalar ännu mer nu efter dom har slutat jobba det 

 

är skam . dom ska vara skatte befriade nu men en

del svälter mer eller mindre för dom har inte råd

 

med mat dom blev lurade med stora ord något dom 

trodde på och slet för sitt land och byggde upp det vi 

 

lever i dag . men nu är dom bortglömnda i sin egen

blöja hungriga utan mat och kärlek allt dom trodde 

 

på var en löngn från politikerna  som lever i lyx med 

stora fallskärmar och löner långt efter dom är avsatta

 

från sin tjänst . för att garantera deras ekonomi dom 

behöver inte lyfft ett hantag på flera år med löner på 

 

stora summor varge månad medans dom äldre svälter 

och en del blir hemlösa orätvisa är världens lön . 

 




Fri vers av den nakna poeten
Läst 140 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-21 11:48



Bookmark and Share


  Koloristen
Den usla behandlingen av våra äldre är en skamfläck för Sverige. Gott att du belyser detta. Tack!
2020-11-21
  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten