Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

a som i

 

Mod. Inkrupen inunder ihopsopad i

lögnen. Tystnaden. Modet. Är det någon 

som på allvar levt den burit den fångats 

av dess hårda motstånd ramlat slagits 

krälat av den. Nej. Just så sade han. Det

 går inte här. Aldrig just här. Du måste 

tänka som vi andra på något annat öva 

på att släppa drömma tänka på pensionen. 

Mitt på ett APT? Mitt i en fråga. Ja. Just då. Just

då tänka att en fråga ställd aldrig enbart är  det.

Den är alltid något annat. En fråga utan svar 

ja. Just så. Här är svaren inte svaren på en fråga,

inte den ställda. Svaret långt ifrån dess fråga. 

Svaret är dess tecken. Dessa spår att ingen önskar 

lyfta dem ifrågasätta tystnaden. Där har du sanningen 

som bor uti en fråga. Mår du bra ? Inget svar. Mår 

du dåligt? Tystnad. Du svarar. Javisst utvecklande 

spännande. Du svarar som om du väntar dig en framtid 

fylld av nytta. Om vi bara. 

dessa tankar. Dödstyst i vår soffa. Blick ned i mobiler. 

en struts med titel närmar sig och för länge sedan 

tystnade skratten. Hon hade redan talat om vikten 

av bemötande om patienters upplevelse av det privata 

liv som kan skönjas hos en proffesion som släpper 

lite något på etiketten i de rum där patienter sitter 

ned i väntan. Svaret hos de rädda.

 

tystnad. I tystnaden som sprider sig likt virus. 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-21 13:19



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Så intressant med frågor. Inte sant? Svaret glider alltid från frågan, men hur mycket? Ofta såpass mycket att svaret ifrågasätter själva frågan, alltför sällan såpass mycket att frågan görs överflödig. Kanske är den alltid det, överflödig.

"Du svarar som om du väntar dig en framtid fylld av nytta" :D
2020-12-04

  Gunnar Hilén VIP
Burr va ruskigt ! Hitchcock !
2020-11-25
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP