Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Arkiv 2018 mars


Har vi samma humor? ...

 

Det är en hårfin linje mellan sex och kärlek
vi studerar på nära håll
Ibland kan livet börja med fingrarna
i kakburken
läppar mellan lår, händerna på ett parkettgolv
och ryggen lutandes mot ben

 

Du sade du gillar min haka
mina kinder, mina händer
precis mellan tummen och pekfingret
speciellt högerhanden
"där det ser starkast ut"
mina armar, "gulliga" fötter
mina läppar och mitt hår
med mycket volym
och att jag alltid luktar gott

och


Ibland kan livet ta vändning
När du flåsar mig i nacken
När vi skedar och jag vet hur du låter
när du flämtar mot min hals

 

Jag gillar hur smidigt du rör dig i mitt kök
Hur din röst smälter in i väggarna
och hur lätt du hittar i lådorna
bestick, glas och tallrikarna
när du diskar nynnades på soul

 

Jag gillar parfymen av din röst
Ditt leendes färgkod
och hur du skalar apelsin, utan kniv
och hur du sjunger när du klär på dig
din tröja med båda armarna utsträckta
i 30 graders vinkel
och att låten du inte säger hej då med är
“Hejdå” med Cleo

 

Tänk om jag kittlar dig i hjärtat
Så att du skrattar rakt ut?
Tänk om jag råkar trampa dig på tårna
Någonstans blir malplacerad
när du rensar tankarna på bussen
Finns det en landmina i dina trakter?
Jag bör se upp för?

 

Och vännerna frågar:
Är det allvarligt mellan er två, eller?
"Jag vet inte riktigt" svarar jag
utan att gå in på för mycket detaljer i efterhand

 

"Men jag tror att vi har samma humor"

 

I alla fall när vi tittar på Mello
"Vi stänger av ljudet på tv:n och lyssnar hellre
på hip hop musik på Spotify då"
och skrattar åt alla munnar som rör sig
i takt och otakt
och om dansen funkar ihop med vår spellista
Vi kom faktiskt överens om att det var den
bästa Mellon vi nånsin INTE tittat på!
och

 

Jag ler i alla fall när jag tänker på DET




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-11-21 21:49



Bookmark and Share


  den nakna poeten
otroliga utrycks parader välformulerat Bravo
2020-11-22

  BenGust VIP
Ditt leendes färgkod
din röst smälter in i väggarna
målande uttryck
för en trolig partner.

Humor och gemensam distans
till tveksamma självklarheter
som Mello är en bra början.

2020-11-21

  Schackpoeten
" Jag gillar parfymen av din röst" bra !
2020-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP