Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden

 

 

död åh död, du eviga

dig jag vill föreviga

på din gravsten skrifta

när vi en gång blir gifta

 

till evigheten jag färdas skall

om jag dör knall och fall

där jag för evigt ska bli

i en dödskul komedi

 

döden är inte slutet på livet

inte om jag får ta initiativet

fast döden nog protesterar

han över döden regerar

 

när döden sig bestämt

då är det inget skämt

då har han sig bestämt

då har han någon skrämt

 

död åh död, du oförsonlige

du den opersonlige

döden är din skörd

oavsett börd

 

död åh död, du barmhärtige

du har ett hjärta

från plåga och smärta

du befriar den lidande

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-11-22 10:11



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Döden både mörk och befriande!
Dina rader är bra sammansatta på detta tema, ett svårt ämne, men du med värdighet och respekt finner orden!
2020-11-23

  Bodingen VIP
Liv v:s Döden 1-0 i periodpaus, 1-2 i slutresultat efter straffläggning. Alltid samma siffror vid slutsignal.
Uppgjorda matcher? DOMARJÄVUL!!!
2020-11-22

  AiA Maria den fria

Viktig spegling om tro

Tack!


Reflekterar över att vi benämner döden med ”han”...

I mig är liv evigt-intar endast olika form.

Tack!
2020-11-22

  angela Täubert fd Jansson VIP
Ja döden kan bli en befrielse och är en del av livet, men trots det en osvuren fiende enligt mig. Tack för en mycket fin sammanfattning av livet och döden, bokmärker denna
2020-11-22

    Lena Staaf VIP
Här tar du en match med döden för att försöka förstå dig på den och kanske också styra den? Men döden gör som den vill.
2020-11-22

  siv birgitta.a. VIP
fint skrivit .döden är mörk och skrämandre. kanske skönt när många slipper lida . tror det är mening när man födds och dör ,har haft så mycket död.att man inte tror på sig själv längre
2020-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP