Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Den här musiken, som är instrumental, låter precis som Santana eller kanske Dire Straits. Som att vila i havets vågor och känna farans möjligheter. Det skulle kunna vara förenat med fara, bara att det inte är det, aaah, filmmusik, ja men då så...


Det litet märkliga med just dig...






...även om det skulle kunna bli till en tjock bok
att skriva in och berätta precis allt om ditt inre
innehållsrika liv, ja även det där mer ljusskygga.
Är att när du hör det där ljudet, den där som
högen av ljud.

Du vill som glömma allt det där du tänkt ägna
dagen åt och du vill bara som 'äga ljudet' och som
'bada och vada' i det. Det är som det trygga ljuset
vilket likt en fyr, blinkar så och varje gång du ser
den där personen

som vill du bara... då grips du så av lust att bara vara...
arg eller glad. Du skulle vilja låta dig slutas i en famn
där dina drömmar kan få utgöra ditt eget land, din
egen skog eller äng. Där kunde du springa runt, simma,
rida eller bäras

av moln en klar sommardag. Du kände kanske en
gång i tiden några människor som vetat att berätta
om en skidresa till Norge eller Österrike, nu kan du
åtminstone minnas själv, se snö på film, inbilla dig
hur du känner kyla,

ser solsken lysa skarpt. Hur skogen utgör en barriär
mellan dig själv och resten av verkligheten. Som se
dig själv ligga på en strand, kanske med ena armbågen
i veck, låta huvudet vila i ena handen. Du ser vågor
och på dem rider

ett vitt skum. Beatrice, vilken är en hund, ja eller en
tik då, av dina egna drömmars ras även. Skutta runt
och verka som leka i yster dans. Själv känner du dig
lätt dåsig i solens gass och vilar ännu en stund i den
av solens värme,

sköna sanden. Du skulle kunna ligga där och dåsa,
i ändlös tid. Men du vill inte bränna din släta hud.
I drömmen är den ännu som tonåringens ännu ej
rynkiga eller märkt av hugg, slag, mat, dryck, sår
och ärr. Var du än

befinner dig just då, så fort du hör ljud du själv är så
bekant med, likt en vissling i vinden. Ja visst, du visslar
på din vän, kanske rent av på Beatrice. Kom, kom, nu
är det färdigt igen. Det har blivit dags att gå och ta del
av den hemska verkligheten.

(So, are you 'Born to be wild'?)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-23 17:06



Bookmark and Share


  Horace
in this lovely situation
for your eyes only

only for now
born to be stirred
not shaken
2020-11-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP