Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skarpt läge

 

Den kvinnliga Doktor Luckypuff är en smått komisk Bambi på hal is i all sin tvärsäkerhet.
Det dåliga samvetets vrede och nonchalanta respektlöshet är i många fall förödande för patienten som sitter och febrilt skjuter med sin ärtpistol på den massiva muren av förträfflig beskäftighet och ignorans. Patienten är en liten mus som katten leker med förstrött med verbala sparkar där det gör som allra mest ont i psyket och själen, och alla dåliga minnen som väller upp från ett liv som har varit en grov förnedring från dag ett. Patienten börjar att gapskratta av ren nervositet och förtvivlan för doktorns ögon är kalla som is, och hennes maktfullkomlighet är euforisk och hennes stackars lilla vilsna och kraftlösa patient har inget att sätta emot längre så han tar upp en sylvass kartongskörarkniv som han snabbt och hårt snittar doktorns försvarslösa hals med, fyra gånger så att blodet sprutar och väller fram. Patienten njuter i fulla drag och börjar att gapskratta igen, och skötaren som är med under det så kallade samtalet rusar ut ur rummet skräckslagen och chockad.
Den före detta doktorn är tvärdöd och patienten sitter kvar och skrattar triumfatoriskt.
Solen håller på att gå ned och glassbilen förser några lyckliga människor med godsaker och livet går sin gilla gång i den harmoniskt idylliska och psyksjuka lilla staden som verkligen har enorma problem, men det löser sig. Jag ser människor som tvångsmässigt mobbar varandra ända in i märgen.
Kärleken är en sol som aldrig går upp. Jag har inte bett om att få vara en människa.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 120 gånger
Publicerad 2020-11-22 15:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP