Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

söndag








det blanka ångloket stannar vid en djupblå källsjö efter en fartfylld färd över bergen. resenärerna stiger av, ställer ner sitt bagage och breder ut sig runt källsjön, runt vilken den djupa granskogen reser sig upp mot himlen. det är söndag och resenärerna andas frisk luft, vilar och sträcker på benen efter den långa färden, det är jäktigt att fara runt över berg och dal, i de små kupéerna där människor trängs, där få tillfällen till stillhet och kontemplation är tillgängliga. men avstigna vid källsjön kan resenärerna breda ut sig för en stund, andas in landskapet, återgå, slå sig ner vid den spegelblanka ytan och vila i krusningarna som uppstår när en fisk fångar en insekt, vila i himlen som ligger speglad i sjöns vida öga, molnen som stillsamt seglar fram i ovan.





















Prosa av Androiden VIP
Läst 144 gånger
Publicerad 2020-11-22 16:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Rofyllt sträcker sig den fräscha skogsdoften och stänken av källvatten in i söndagen, en mental utflykt eller flykt. Fina beskrivningar i ord som så skönt vävs samman.
2020-11-23

  Horace
tar tillbaka
en vanlig
söndag
2020-11-22

  Horace
är detta den slutliga
vilodagen
när
..
.

2020-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Androiden
Androiden VIP