Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Vem vill väl (Min klimatkamp 22/11)

En som inte vill andra väl är president Trump. Det är åtminstone så jag tolkar det, när han motarbetar en smidig övergång för den nya administrationen, sprider lögner på Twitter, fortsätter att fatta dåliga beslut för klimatet, och gör att människor tappar tilliten till demokratin och till varandra.

Men hans väljare ser det helt annorlunda, de anser att hans handlande innebär att han vill dom väl. Att han är en garant för att det inte blir för många aborter, att det är fortsatt fri tillgång till vapen, att staten inte lägger sig i hur var och en ska leva sitt liv, att börsen stiger och att det alltid kommer att finnas tillgång till välbetalda jobb inom oljeindustrin.

Hur han själv ser på saken är oklart. Kanske anser han faktiskt att det aldrig har funnits någon amerikansk president som velat folket så väl som han.

Jag anser att han har fel. Trump är inte en människa som vill andra människor väl.
Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 36 gånger
Publicerad 2020-11-22 20:27Bookmark and Share


  Burn VIP

Har läst en hel del analyser och texter från amerikanska medier om Trumps beteende efter valet, och det är så tydligt att han skiter fullständigt i landet USA. För honom är det bara en enda sak som betyder något: han själv. Det är så sjukligt beteendet, så fascistiskt, så diktatoriskt. Och ja, han strutar fullständigt i alla, så han vill inte andra väl.

2020-11-29

  Ulf Carlsson VIP
Trump är en människa.
2020-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP