Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i andhämtningen innan corona kopplar sitt grepp på nytt

det är sensommar och barnen simmar i sjön på gångavstånd från verkligheten

solens strålar och det livgivande vattnet värmer inombords

mer än någon annan sommar i våra minnen

 

det är augusti och sommaren vilar ännu inom räckhåll

kvällen är ljum och picknickkorgen bjuder våra gommar mättnad

 

vet du, det är sista gången vi fortfarande ser covid som siffror på ett nät

innan grannbarnen som simmar i samma sjö

några månader senare blivit faderslösa i covid

det ofattbara i ny skepnad

 

det är hösten när sinnena sveps med i åtbörder

och vi förgyller kvällarna med promenader

hösten när alla distanserat väntar ut viruset

som får ha sin gång utan att vi möts

 

någon gång ska våra efterkommande blicka tillbaka och fråga oss hur det var

ser du fåglarna, mamma,

hur de vänder sig om när de flyger

 

ser du fåglarna,

som om de också undrar vad det är som är

på gång

 

  




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-11-22 21:11



Bookmark and Share


  Maria Marängsviss VIP
Så ömsint du gestaltar det ogreppbara.
2020-12-05

  Elaine.S VIP
Innan man blir drabbad är Corona bara siffror och statistik och man bara att man inte vill bli drabbad. Du beskriver det precis så overkligt som det är, både innan och efter. Vilken oerhört berörande text. Den kändes.
2020-11-24

  Eva Langrath VIP
Välskriven text
2020-11-23
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP