Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KalenderKaraktär 16 : Max i Toffelhjältarna

 

Var ingen adventskalender, snarast ett julprogram, av/med Ola & Per. Vi kör likafullt min inspirerade tolkning, av den spöklike betjänten Max som besvarade alla med blott ett ord per gång.

 

Kanhända hade de som förlaga butlern Lurch, stenansiktet i The Addams Family? Hursomhelst gestaltades Max av musikern Bo Mårtensson, sedermera mer känd för Skumberg i Solstollarna.

 

Övriga repliker skulle nog ha kunnat yttras av Greve Toffelsparre på deras slott, som ombildats till Hotell Gyldene Toffeln. Återsett första säsongen från 1984.

 

*    *

 

- Vad säger Max, blev inte porträttet utmärkt likt?!

- Sannerligen!

 

- Man får närapå känslan av att här skulle spöka..

- Jasså??

 

- Nämen, nu måste Amalia ha placerat ut nya spindelnät i rum tolv?!

- Minsann..

 

- Vill Max vara så god och hjälpa Oliver att sortera de bortkomna nycklarna!

- Jodå!!

 

- Det finns många trevliga legender här på slottet som ligger till grund för mina förfäders inflytande, eller somliga är ganska rysliga om jag får säga det själv....

- Film!

 

- Har man sett på maken, nu springer Hjördis runt här utan Gösta!!

- Verkligen?!?

 

- Sådan tur att vi har Carina som servitris, hon är dessutom en alldeles förtjusande sångerska, eller hur?!

- Otvivelaktigt!

 

- Imorse föreföll Tvillingarna Hansson inte riktigt vara sig själva?!

- Skumt..

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-23 00:48



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
...och i denna kul podden Snedtänkt tas i just detta avsnitt upp fenomenet julkalendrar. Så info-mättat så jag nyss lyssnade för fjärde gången på två år.. Kulturexperten gör raska djupdyk i diverse årgångar, via sin gäst som hängivet sett de flesta "för teve":

https://sverigesradio.se/avsnitt/1221411

Caroline kalender-nörden är född -91 medan Kalle allvetaren är född -75. Ibland korsas deras erfarenheter - ibland ingalunda - hursomhelst med både glädje och skratt..

2020-11-25

  TrollTörnTrappan VIP
Hos mig med :-))) Hela serien ligger till beskådan på Öppet Arkiv, om man vill få ännu mer uppsprickande leeenden i molntäcket...

Hade givetvis glömt alla repliker däri (sen jag var 9 år just före videobandspelarnas intåg) och har försökt undvika att plagiera något här. Blev desto tydligare påmind om figurerna de gör allihop.. för att inte tala om de sköna sångerna!?!
2020-11-24

  Solstrale VIP
Det här gav ett leende i ruskvädret hos mig! :D)))
2020-11-24

  Nanna X
Adams family gillade jag som barn, kommer ihåg Lurch vid spinetten.
2020-11-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP