Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fritt inspirerats av Roy Andersson filmer. Och skådespelarinsats av Martin Serner i en av filmerna .


Tiden har passerat klockan 12

Klockan är över 12 och livet fortsätter.

Frontlinjen kommer närmare,

tyst liksom smygande.

Döden väntar men också livet.

 

Ett läger håller på att byggas

stänger, nät och taggtråd ovanpå.

 

Färdigbyggt väntar det bara på krigsfångar

det är bara det

att inget kriget har ännu inte startats,

men det är bara en tidsfråga.

 

Frontlinjen kommer närmare

men det är ännu efter 12, midnatt.

 

Skyttegravarna ligger bakom oss

men lukten kvar av de kadaver

som ruttnar i jorden,

 

För att åter förenas

med tidigare stupade.

 

Alla statyer är bara äreminne

för de som lever.

Men har ingen betydelse

för dem de föreställer.

 

Om hundra och ett år

kan allt vara övergivet

det är bara ett krig

för länge sedan.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-22 23:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP