Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidens tand

å, idag, var en stor dag
för jag såg min son
med fru och barn
på Skype

tösabiten med blont hårsvall
har jag hållit i min famn
när hon var baby

Eivors lilla bror och syster
har jag aldrig rört vid
men rörd är jag trots allt

jag ser min lilla familj
långt härifrån...

å, hur de lutar sig
i ömhet
mot varandra
och lyser!


Angående ett par tänder
som jag sa jag ska låta dra ut
svarade min son, men mor
du behöver inte gå tandlös
när jag har så att du kan få
guldtänder

å, jag vet, älskade Aron
men lite färre kindtänder
är inte hela världen
för en 70-åring
som har kvar sina framtänder
och mycket annat
som fungerar utmärkt

du och dina syskon
är mitt hjärtas stora glädje

minns bävan
när jag först kände er
livskraft
inom mig
undran hur jag ensam
skulle klara vara tillräcklig
men jag tvingades till mognad
nog för barn
och barn igen
besvär&ljuvlighet

Nu är ni vuxna
och har byggt egna liv
och vi har
vår skatt av minnen
som ingenting och ingen
kan förgöra

inga avstånd rår på kärlek
inte heller tiden
hur lång den än kan bli

inte ens ett minne
som kan svikta
kan ta miste helt

dagar och år av tillhörighet
vardagar av nödvändighet&lek
mor-och- barn-kärlek















Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-23 00:46



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Kärlek i stora lass. Oj, vad det behövs. Stor kram till dig och de dina!
2020-11-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Glädjerik och kärleksfull dikt om barn och barnbarns betydelse i ditt liv.
2020-11-23

  lila fjäderblomman VIP
Så fint, blir berörd. Tack!
2020-11-23

  AiA Maria den fria

Så ser jag kärleken
fri från gränser
o i tillåtande flöde
når kärleken överallt

Underbart förmedlat i ditt kärleksfulla ljus!

Tack!
2020-11-23

  ULJO
Fin kärlekstext
2020-11-23

  Marita Ohlquist VIP
Fin text som förmedlar kärlek, värme och gemenskap!
2020-11-23

    Lena Staaf VIP
"Inga avstånd rår på kärlek" - en fin sammanfattning av din dikt. Att få följa sina barn in i vuxenlivet med glädje och stolthet. Och barnbarnen!
2020-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP