Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förväntningarnas träd

 

 

Ouppnådda förväntningar

föll till marken

som vissna blad

 

besviken

såg jag dom samlas

i en hög runt stammen

 

glädjen återkom

när jag lyfte blicken

 

det fanns många som hängde kvar

och nya var på väg ur sina höljen




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 439 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2020-11-23 10:07



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Det finns en positiv kraft i din dikt, en förmåga att se ljuset.
2020-12-01

  Ezmeralda VIP
Det finns hopp!
Alltid något eller någon som hänger kvar.
2020-11-28

  Eva Helene VIP
Hoppingivande och fin text i tider som dessa.
2020-11-26

  Magdalena Eriksson VIP
glimrande fint om att byta fokus
2020-11-26

  M.Eta
Det är det som är så fantastiskt med naturen. Den vissnar ner men återfår livet på vårkanten. Fint skrivet!
2020-11-25

  Kajan VIP
Fin förändring i diktens avslutande rader, som en stigande sol.
2020-11-24

  Nils-Robert
Vilken fin allegori om livet
2020-11-24

  lila fjäderblomman VIP
Fint om att få nya perspektiv!
2020-11-24

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om hur hoppet
och tillvarons möjligheter
ständigt förnyas och återkommer.
2020-11-24

  Niliboy
Träden skall man titta på å himlen om man har ögonbesvär! Det går att kommunicera med träden tror jag!
2020-11-24

  Margit Grell
Om att kunna se till som finns och inte till det som gått förlorat av drömmar.
Fin bild.
2020-11-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina metaforer i din vackra dikt om livets förväntningar, uppfyllda och ouppfyllda.
2020-11-23

  Sparvögat VIP
Fint tecknar du om att höja blicken i glädje över det man har och inte sörja över förhoppningar som ej slog in...
2020-11-23

    Lena Staaf VIP
Så fint berättat på få rader - hur nya förväntningar finns och även kan födas på nytt om vi höjer blicken.
2020-11-23

  AiA Maria den fria

Naturens flöde
förmedlar
naturliga val
i varandets tillåtande energi

Exakt som din vackra text o ditt ljus förmedlar


Tack!
2020-11-23

  Blomma-Stjärna VIP
Jamen, så bra du skriver - att inte bara se till de drömmar som föll platt till marken utan också se att förmågan att drömma finns kvar - av naturen lär man sig mycket!
2020-11-23

  ULJO
Naturen är fantastisk som lever upp igen.
2020-11-23

  Maria Sundelin VIP
Livet ger och livet tar
Kramar
2020-11-23

  Öknens Ros VIP
Livskraften är starkast när den synes som svagast.
2020-11-23

  Feliaxel VIP
Vilken tur att det alltid finns löv kvar
2020-11-23

  Solstrale VIP
Vacker lyrisk livscykel!
2020-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP