Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PROGNOS

Innan almanackan tagit slut i år
skall himlen ha tjocknat som råglas
och örhängen av kristall
ha dinglat vassa i trädens skelett.

Innan året gått ut i år
skall det ha känts tungt
som i väntrummet på Folktandvården
och igelkotten skall ha stängt sitt sovrum.

Innan årets kalender rivits
skall alla skratt ha fastnat i luften
och hängts som hotande damoklessvärd
över framtiden.










Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-11-23 14:00



Bookmark and Share


  Färdskrivaren VIP
Nog känner jag igen känslan som klart skymtar i denna utmärkta dikt. Tyvärr eller tack och lov är frågan.
2020-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP