Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Johnny lever på gatan alldeles för sig själv

Hemlös och arbetslös som han är vill han bara ge sig
själv en smäll så att han vaknar upp ifrån den
mardröm som han lever i
För när ska han lära sig att samhället inte är som han vill
att det ska vara eller bli
För om han fick bestämma skulle det fungera med det här
över huvud taket garanti
Och han skulle slippa behöva sova i någon skitig port
eller källare när vintern och kylan tränger sig på
När den tittar in eller förbi
Så om han bara får lite tak över huvudet om nätterna
kommer han genast att känna sig lite mera glad
och lycklig
Lite mera fri att ta hand om sin utsatta situation
som han lever i...

Johnny lever på gatan alldeles för sig själv!

Ken Cassel
23/11-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 104 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-11-23 14:54



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Vi och "taköverhuvudgaranti" men för dem det i get bli, cynisk politik för Vi... Så ska det vara, fattas bara, komma med anspråk att någonstans ha att bo, nej ni får bo i er sko, förresten vilken adress var det nu igen? Jasså skomakargatan "00" ja som ett fån, man rår inte på'n, bostadslösheten, för inte är det hemlöshet, bostäder finns inte... Bra skrivet och tungt för den drabbade, och det drabbar alla nu för tiden, vem som helst kan hamna utanför under coronakrisen...
2020-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel