Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fattig men ändå kung



Det händer att jag glömmer
att jag har krossat Salong Rigid
och gjort mig till drottning
i eget rike

påminn mig du
min älskade
du som vet
vad det betyder
att ens ungdoms tid
förflyter
bakom murar
påminn mig nu
att inte ta friheten
för given

jag vill vara glad
att mina tankar
som gick rundgång
tills de brast
inte mer kan hålla mig fast

jag var fast
fast som i en rävsax
fast i något slag
av socialt
fanstyg

men en dag rämnade förlåten
och då var vi båda beredda
att inta vår plats
och handha
vår egen kropp

snart byggde vi på
med egen dörr
härd och fönster likaså

ett under att begrunda
att vad vi tar tag i
är vårt val

och nu bland mynta och rosor
solros, citronmeliss
nässlor och ringblommor
går jag och plockar till soppa
ännu i slutet av november

du är inomhus nu
och spelar piano
men jag vill berätta om molnen
de som nästan var brungrå
i förmiddag

jag fick en skönhetschock
när solen sjönk ned
molnen fick guldkant
och halva himlen fylldes
av svarta snabba vingslag

men du och jag stannar
på vår lilla bit jord
vi har varandra
och även dörrar och fönster
att öppna och stänga
alldeles som vi behagar

vi är fattiga men rika
vi är enkla människor
men ändå kung och drottning
i vårt eget föränderliga
och förunderliga rike!











Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-23 17:09



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Tryggheten är viktig, och att den inte bor enbart i det materiella visar du väl.
2020-11-26

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text som förmedlar livskraft och livsglädje!
2020-11-25

  lila fjäderblomman VIP
Att övervinna livets svårigheter och växa därav-en seger på många plan.
En triumfdikt med all rätt!
2020-11-24

  ULJO
Vi är alla kungar och drottningar över våra egna liv. Inte styrda av politikska värderingar eller religion.
2020-11-24

  Solstrale VIP
Otroligt så fint du gestaltar er relation och de byggstenar ni samlat under ett liv tillsammans, med utblickar och hoppfullt resonemang med blicken lyft mot himlen, samtidigt som de där svarta fåglarna,,vingarna vittnar om något vemodigt, bra skaldat och manat!
2020-11-24

    Lena Staaf VIP
Du beskriver en stor rikedom, att kunna rå sig själv, stötta och älska varandra, uppskatta den förunderliga naturen och ta tillvara vad jorden ger. Ingen stress ellet prylhysteri här. En skön tillvaro.
2020-11-23

  AiA Maria den fria
Blomma-Stjärna
ditt hjärta av guld
strålar kärlekens frihet!

Tack!



2020-11-23

  Larz Gustafsson VIP
Jag är kungabarn. Född in i Guds familj.
Men i Guds Rike är Jesus Konung. Han är konungarnas Konung och det sanna Lejonet av Juda.
2020-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP