Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Minsta gemensamma partikel/nämnare

 

 

om en enda liten

partikel

kan påverka hela

världen

måste väl ändå hela

världen

kunna påverka något

litet

ta som exempel

fred

varför fick vi annars 

corona

som bevisat att vi kan 

enas

förändra hälsoläget i

världen

till det bättre för alla

människor

i världen

 

därför undrar jag vad alla lärda i världen tänker på... när de tror sig veta... när de struntar i folkets röst... när de aktivt förtrycker medmänniskor med just sitt "jag vet och kan allt" mentalitet... kliv ned från era höga hästar... ödmjuka er idag och läs på!... humanism är inte ett ämne för en skolbänk... medmänsklighet och solidaritet var från första början det som gjorde utbildning för alla möjlig... dock känns det som att det är dags att sätta fler av dessa lärda in i verkligheten... för den ser allvarlig ut den sk utvecklingen mot just en hållbar utveckling... det går åt fel håll även om de försöker lura oss med sina fina diplom att de har rätt och vi har fel... lyssna på verkligheten och se till det lilla... för kan en enda viruspartikel kasta ikull en hel värld så kommer nog lite mer verklighetskunskap göra susen...

 

minsta gemensamma nämnare 

måste väl ändå vara våra barn

vilka vi ska bereda framtiden för

 

kunskap är a och o

av kunskap bygg en

BRO

 

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2020-11-24 10:41



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Bra uppmaning och ...ja små små handlingar och förändringar...kan göra stordåd. Och ja denna jord är lånad av oss...vi måste tänka på framtida generationer och ta hand om den.
2020-11-26

  Bodingen VIP
Homo Sapiens - en dement art som ofta glömmer lära sig något av sin egen historia.
2020-11-25

    Lena Staaf VIP
Det är olikheter i makt och ekonomiska villkor som är största boven och hindret för fred.
2020-11-24

  Solstrale VIP
Pyramidspel är förbjudet det borde även gälla politik! :)
2020-11-24

    Ken Cassel
Så länge det bara är mindre än två procent av befolkningen som bestämmer över resten av befolkningen kommer allt vara som det är då det tar tid att få fram förändringar..

Kram!
2020-11-24

  ULJO
Så länge världens ledare tycker olika. Så länge religioner tolkar världsbilden olika blir det aldrig fred. Den enda sanna läran är kärleken. När vi alla använder oss av den. Då kan det bli fred på jorden.
2020-11-24

  AiA Maria den fria

Den dag människan väljer att låta ”liten” gå först kommer världen att se väldigt mycket annorlunda ut...

Tack Solståle Eva för viktiga belysande ord om kärlek, respekt o medmänsklighet !

Tack<3<3<3
2020-11-24

  Öknens Ros VIP
Kloka ord! Om de styrande i världen lyssnade på folket skulle mycket vara annorlunda (vill jag tro i alla fall).
2020-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP