Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
minnen


ögon över havet

jag går upp för den backe
som jag burit så mycket fisk
samma hus
som köpte makrill
färsk eller rökt

tittar ut över sjöön
det heter så här
sjöön med långt ö

det lysnar över leskären
de höstgråa makar sig
en stund.

funderar över
vem äger husen
kan någon tänka sig
att gubben i blåställ
var pojken som sålde fisk

det var inte bara makrill
det var rödspotta
sjötunga,en och annan torsk
skrubba.
och enrisrökt makrill

det lyser på vendelsö
i kvällningen,
då fanns ingen el
men fullt av folk

sniporna låg på svaj
man kunnde höra
tändkulorna
skandia
eller var det säffle

sedan länge glömda
motornamn
större båtar
hade ofta grenådieslar
trecylindriga

ögonen ut över sjöön
drar in mig i minnen
och den tomma gråheten
försvinner
för en stund




Fri vers av tom boreland
Läst 306 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-11-24 16:49

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Också mkt stark dikt som bär. Med erfarenheter, kunskaper, lokalkännedom, personlig närvaro.
2022-02-18

    ej medlem längre
Vackert om livstiden.
2021-12-08
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland