Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


var detta i dessa tider....


Visir

Jag ordnar mitt visir efter konstens alla regler och jag blir ställd

 

- ja hur skall detta tas ...?

finns det några regler för dem som tappat bort sig,
som förgott sig,
som rent av skämt ut sig 
och för dem som annors bara är böbiga

Hm - hur skall dessa tas...?

Hur skall du tas?

hur skall din närmsta tas?

Hur skall gårdagen tas?

Ack nu blev frågorna alltför många

vem i alla herrans dar kan dem fånga

 

.. och nu sitter vi här mitt i hm (skiten)

vi som alltid trott att framåtsträvande

var det som gällde....

 

Men nu tog det slut
nu skall vi alla vara dumma,
obegripliga

pust.. nu bara orkar jag ej mer

lyckliga du som föts i ett senare decenium

lyckliga du som kan skilja agnar från,
ja vad det nu de hette... 

Tro på lyckan
den står dej bi!!!

 




Fri vers (Prosapoesi) av Monika A Mirsch VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-11-24 21:15



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Ja kära vännen, nu måste vi lära oss att använda en massa nyord, som visir. Finns inte ens nämnt i min gamla ordbok, allt bara störtar framåt, mot ???
Väl fångad nutidsbild. Skönt att få vila en stund i det gamla fotografiet.
2020-11-27

  lila fjäderblomman VIP
Vilsenhet i kvadrat-igenkänner! Underbar bild därtill!
2020-11-27

  Yrre VIP
Så är det man är så vilsen och liten i denna världen, bra fångat!
2020-11-27

  Eva Langrath VIP
Känner igen mig i känslan av vilsenhet.
2020-11-25

  angela Täubert fd Jansson VIP
Ur led är tiden...
2020-11-25

  Blomma-Stjärna VIP
jag känner som du - - - - tror att man med åldern vågar tillstå att det är mycket nu som är obegripligt - tänker på Astrid Lindgrens vättar; Vofför gör de på detta viset????

2020-11-24

  Maria Sundelin VIP
Igenkännande
Kramar
2020-11-24

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Riktigt bra, ordkaruseller som är väldigt sanna.
2020-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP