Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

9. Barnhemmet

I slumkvarteret
fristaden för alla utan hem
för de som flytt eller blivit över
för de som sökte lyckan
söderöver.
För oss som blev kvar,
när alla andra dragit.
Vi var ett skämt
ett oseriöst spektakel
Barn utan vård.
Vi var barn utan omsorg.

där är brännmärket i golvet efter fimpen som han tappade
där är hålet i väggen efter hennes fot
där är hacken i bänkskivan efter kniven
där inne luktar askkopp och billigt vin.
kom, låt oss dansa en gång till
låt oss fylla alla sorger med ännu mer alkohol
och tillåt oss fly verkligheten med röka.
Låt oss vara förlorade.

i Lägenheten.

Fristaden för alla oönskade
vi förlorare
som inte kan vinna ett riggat lopp,
vi som inte var troende
på en framtid med något hopp.




Fri vers av otämjd
Läst 115 gånger
Publicerad 2020-11-24 22:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

otämjd