Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om en utdöende art.

Som en saga utan slut
En doft av t-sprit i rasande naivitet
En människas felsteg
Med sådana letala konsekvenser.
I en ruttnande existens
Aromen av död och bitterhet
Mögel och råttskit
Sanningen är inte estetik.
Krossade fönster
Vittrande ytskikt
Slagord som ekar
Minner om striderna för själens frihet.
Med klapperstens hårda steg
Och vishetens frånvaro
En ekonomisk labilitet
Global härdsmälta i evighet.
Ai och inbillad trygghet
Sociala mediers idioti
Det vi förtjänar det ska vi uppnå
Men till vilket pris?
Homo sapiens undergång
Förutbestämt ödesval
En övertygelse om att vi styr
Att det är vi som har det sista ordet.
Men i vilken värld som helst
Med makt kommer förfall
Naturen kommer åter ta över
Det vi åstadkommit i högmods tragik.




Fri vers (Fri form) av Nicke Pistol VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-25 04:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nicke Pistol
Nicke Pistol VIP