Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO


Vid fågelbordet

Utanför mitt fönster
snö i stora drivor
det knackar på rutan
Bofinken vill prata
han vill tala om för mig
att fröerna är slut
någon har ätit dem
kanhända fröken Skata

Utanför mitt fönster
där rönnen står
några bär finns kvar
Sidensvansen gapar
vill gärna ta för sig
av frukterna de röda
nedanför en katt
spejar runt och lapar

Utanför mitt fönster
solrosfrön och kokos
grenarna är fyllda
av många läckerheter
Kajan vill vara med
stör friden för de små
Steglitsen också där
ja det är så han heter

Utanför mitt fönster
en fågel på marken
Koltrasten han söker
efter spillda frön
Grönsiskan flyger in
tar för sig av det goda
Talgoxen kvittrar
en sångkonst så skön

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 299 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-12-04 06:52



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
De är så härliga, våra små fågelvänner...fint diktat...
2020-12-27

  Stanley Rydell
Fint vara medlyssnare till samtal med fåglar!
2020-12-14

  bibbi ahrnstedt
En målande och vacker beskrivning av vad som händer utanför fönstret. roligt att höra om de många sorters fåglar som kommer till fågelbordet.
Fin bild!
2020-12-07

  M.Eta
Det är alltid ett nöje att servera småfåglarna på vintern!
2020-12-05

  Sommarina VIP
Så levande och fint. Småfåglar så fina att se. Och mata.
2020-12-04

  Anoo Niskanen VIP
Levande
2020-12-04

  Eva Helene VIP
Goda kamrater, i synnerhet i tider som dessa. Fint!
2020-12-04

  Kajan VIP
Väldigt fint om flygande spridare av glädje; blev nästan lite hungrig själv av den så omfattande menyn... ; )
2020-12-04

  AiA Maria den fria

Vackraste
smörgåsbordet
i mångfaldens
Sverige -EVER!

Tack!
2020-12-04

  Anya VIP
Fint fågelbort. En steglitsa har jag aldrig sett. bara läst boken, som förövrigt är mycket bra.
du är rik som har så mycket att titta på.
2020-12-04

  Marita Ohlquist VIP
Ja, nu samlas fåglarna i våra trädgårdar, behöver hjälp att få mat för att klara vintern!
Här är det serverat.
2020-12-04

    Lena Staaf VIP
Fågelmys! En dikt att bli glad av.
2020-12-04

  överlevaren VIP
Härligt skildrat fågelliv!
2020-12-04

  Öknens Ros VIP
Så fint med våra bevingade vänner som förgyller vår tillvaro med kvitter och fågelsång.
2020-12-04

  Kungskobran VIP
Glad såsom fågeln i vinterskruden
Hälsar jag vintern i friska natur’n,
Lärkan mig svarar och trasten i lunden,
Ärlan på åkern och orren i fur’n.

Fint om alla våra vänner med vingar
2020-12-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
F ågelkvitter glitter
Å gott ljud i vinterskrud
G rönsiska med flera
E nergiskt dig engagera
L åt oss få höra mera!!!
2020-12-04

  Feliaxel VIP
Fantastiskt att se alla fåglar vid fågelbordet
2020-12-04

  Maria Sundelin VIP
De lever sitt liv
2020-12-04

  Solstrale VIP
Ja nästan som hela fågelboken satt på fågelbordet. Härlig skapelse både orden, fågelbordet, fåglarna och katten... :)
2020-12-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO