Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som ett barn, för första gången

Väntar på ögonblicket
Ett zen-ögonblick
Ett moment skrivet i sten
Formad av den ursprungliga tillvaron
Det första steget, släppa greppet i ovisshet
Första gången, låt det ovissa bli det trygga

Jag drömmer om nya omgivningar,
där jag kan lägga mig till ro, låta vilan vederkvicka
En plats som håller mig nära dig

Jag reser mig upp i natten sömndrucken
De fuktiga lakanen, släpper sitt grepp
Jag faller av sängen, landar i gräset
Jag finner spåren, följer din värme

Den svala luften smeker huden
Hör vingslagen bryta tystnaden
Lukten av torr mark bli regnblöt
Det första regnet skapar liv
Den första dagen, en nyfödd längtan
Som ett barn som upplever livet för första gången

Ett evighetsögonblick väntar
Jag hör rösten från vildmarken
Den som fyller flodfårorna
Öknen törstar efter liv
Den torra marken suktar regn,
åtrår liv, det enda vi behöver




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 151 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-25 14:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg