Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven 2003


Måste vi fortsätta så här

Måste vi fortsätta
Radion står på
Men Tv:n är fortfarande värt som sällskap
Vi har vårt
En låga brinner
Våra sinnen är tunga
Ingen vet varför
Ingen frågar
Ingen svarar
Vi sitter stilla

Utanför regerar en storm
En storm som ingen kan rå på
Vi ville så
Så en åker full av liv
Och radion står på
Tv:n likaså

Samtidigt
I en annan del av världen
En gammal man sitter på en bänk
Du kan fylla i resten, måla bilden klar
Du ser mannen framför dig
En levande varelse i del av världen där du inte varit
Han väntar på det tåg som aldrig kommer
Ett blänk
Det blänker till i vinden
Något far förbi
Något som sedan är inte är lätt att komma ihåg

Vi vet så lite, så din åker nu
Vi vet så lite
Om vad och hur
Och vill inte veta varför
Och vi frågar oss: Måste vi fortsätta, så här

Kärleken har fastnat
Fastnat i tapeterna, grott fast, klibbat fast i gammalt tapetklister
Golven är kalla

Dörren ut, leder bort mer än ut
Frusen värld, frosten väntar inte
Jag och du var
Jag och du sprang
Jag och du gick långsamt
Vi
Frusna
Komna till detta
Vi vet så lite
Vill vi veta mer, eller fastna
Inget mer uppenbart när tanken dör och vi inte märker att så skett

Måste vi fortsätta
Återvändsgränd
Bränd
Bränd, från båda ändarna

Lagoma vägen
Vi stannar
Lagoma alternativen
Om vi sitter still

Vet vi inte vad vi missar
Om vi sitter kvar
Då vet vi att något är kvar
Något kvar

Men om inte chanserna tas
Då sitter vi kvar
Här.




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 87 gånger
Publicerad 2020-11-25 14:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg