Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tema "Skriv ett minne" i studiecirkeln för Storuman poesi-och skrivarsällskap. En text om att långsamt förlora någon som står en nära och att förlora sina minnen av någon till alzheimer.


Skriv ett minne

I mitt minne sitter så mycket av dig
någon som inget eget minne har
all den energi och kärlek det tar
han minns snart inte mer
men mina minnen blir fler

Att minnas någon
som inget eget minne har
hur ska jag minnas hur denne var
före allt detta
innan du var en sån som glömde äta

Att minnas, att komma ihåg
inte glömma bort
vad du gjorde igår
den frågan kan du inte svara på utan ljug
och du trevar ofta
som om en väntan på att nån ska vara bakslug
att ord ska fyllas i
när dina luckor och historier blir en utopi

hur ska jag minnas det som kom före
ditt dåliga minne och hittepå
före att inte skilja på torsdag eller fredag
och att inte kunna svara på frågan,
vad gjorde du igår

Kommer jag att minnas dig före den dagen
du glömmer mitt namn
kommer jag minnas det som är kvar av dig
det du själv skulle kalla din kvinnocharm

kommer jag minnas dig före
alla upprepade historier från förr
som du berättar med samma självklarhet
som att vinka från din balkongdörr

varje gång jag lämnar och åker hem
hur ska du minnas att det är idag
att minnas det som är glömt
det kan ta ett bra tag

I minnet sitter så mycket av dig
dina minnen som berättas gång på gång
som också gör så ont i mig
varje gång jag får höra
att du inte något mer vill göra

när allt är meningslöst och grått
du är ensam kvar
utan någon av dina kvinnor till stjärnskott
och över allt på golvet hos dig
ligger lappar
med felstavad städspray

snart finns inte minnet av hur dom kramade dig
snart finns kanske inte minnet av mig
hur ska jag minnas dig
hur du var före
innan du glömde mig




Fri vers (Spoken word/Slam) av Kitty Jogenby
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-26 18:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kitty Jogenby
Kitty Jogenby