Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Att kunna vänta in en annan människa


Vi lever i en värld där allt ska ske snabbt. Beslut ska fattas snabbt. Då är det viktigt "att kunna vänta in en annan människa". Beslut behöver få tid på sig för att bli genomtänkta. 
Allt det där höll Du med om. "Det gäller ju oss också" sa Du.
"En person som saknade den förmågan - att kunna vänta - var översteprästen Kaifas på Jesu tid. Han ville röja Jesus ur vägen eftersom han vunnit vunnit folkets hjärta. Kaifas insåg inte - vägrade acceptera Jesus storhet - och ville själv bli stor."

Medans Du kommenterade detta hade jag öppnat boken och förberedde mig på den dagliga, lilla högläsningen, av Dagens Text. 
"Får jag läsa" frågade jag.

Och, som alltid, svarade Du: "Så gärna, så".

Torsdag 26 november:

"Kaifas ... hade gett judarna rådet att det var till deras bästa att en enda människa dog för hela folket. (Joh.18:14)"

Kaifas skickade soldater för att gripa Jesus i skydd av nattmörkret. Men Jesus kände till deras planer, så under sin sista måltid med apostlarna bad han dem att ordna med några svärd. Två svärd skulle räcka för att lära dem något mycket viktigt. (Luk. 22:36–38) Senare samma natt kom en folkskara för att gripa Jesus. Petrus blev så upprörd över denna orättvisa att han tog ett svärd och attackerade en av männen. (Joh. 18:10) Men Jesus sa till Petrus: ”Stick tillbaka svärdet igen, för alla som tar till svärd ska gå under genom svärd.” (Matt. 26:52, 53) Den här kraftfulla lärdomen var helt i linje med det som Jesus hade tagit upp i en bön tidigare samma kväll: hans efterföjare skulle inte vara någon del av världen. (Joh. 17:16) Att bekämpa orättvisor är helt enkelt Guds sak. Därför går vi in för att bevara friden och stärka vår gemenskap.
När Jehova blickar ner på den här splittrade varlden måste det värma hans hjärta att se hur enat hans folk är. (Sef. 3:17)

"Tack för din läsning, alltid lika intressant".
Övriga genrer (Journalistisk text) av Bengt Malmsten VIP
Läst 39 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-26 07:02Bookmark and Share


  Lena Staaf VIP
Kanske bättre att en enda människa dör för ett helt folk än att ett helt folk dör för en enda människa som vi kan se i dag.
2020-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP