Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bara att försöka, borde kunna ses som spår av, tecken till, tankens och känslans samarbete, vilket i sina övningar och prövningar tillsammans bildar känslan av 'problemlösning', oavsett varelsen är en fågel, försöksdjur, människa.


Vad är intelligens? Ett försök att beskr




Tecken på intelligens är troligen att ställas
inför ett problem, en sorts fråga
och att sedan söka finna svar och lösningar.

Inte nödvändigtvis 'det rätta svaret' eller ens
'den förväntade lösningen'. Men åtminstone
försök att komma fram till 'målet' Att komma

med ett 'rätt svar' eller ett 'tillfredställande svar',
som i vilket fall med sin egen version av lösning,
är en sorts 'rätt svar', vinner ofta 'framgång' eller

en eventuell publiks hurrarop, applåder, erkännande.
Eftersom olika individer kan ha ett snarlikt
eller i vilket fall, eget sätt, att som försöka sig på.

Ett uttryck för intelligens kan vara olika för den
som har ett språk och den som om den har ett språk,
om än begränsat, den provar 'vad som går att göra'.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 153 gånger
Publicerad 2020-11-26 08:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP