Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt sätt att resonera är ofta försök till att beskriva för ett barn, så att ett barn, med möjligt enkla medel, skall kunna 'ta till sig', även förståelsen av det 'till synes svåra'.


Vad är filosofi? Ett försök till tolkn





Troligen är filosofi rätt likt intelligens,
med den skillnaden att svaret
nog är än mera personligt.

Att det egna sökandet efter svar på varför
och få någons svar som 'därför',
då en själv söker svar, kan leda en vidare.

Eller få egna tolkningar och övertygelser
av eget tänkande och kännande.
Mera en personlig tolkning.

Än ett helt 'världsomspännande svar'.
Även om ens egna funderingar 'vinner anhängare',
helt eller delvis, så är det troligt

att en eller annan tolkning eller riktning
'gör sin nytta', bara genom sin egna existens
till en människas egna funderingar.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-26 12:53



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ibland är teorin och verkligheten så i maskopi med varandra att de verkar gå 'hand i hand' och kunna likna sagan om 'Kejsarens nya kläder' av H. C. Andersen. Som om du inte vågar avslöja för andra läsare att du av texten ovan 'just ingenting gebriper', så beror det på att du är vuxen och inte ett barn...
2020-11-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP