Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale... Akvarell skapad av mig 2016...


INGEN BAGGIS FÖR EN SKALBAGGE

Till människorna i världen
från en skalbagge

Flödet – flödet
Flödar
Ödet – ödet
Ö d a r
Mitt vara är i fara
När du går över gränsen

Du är människa
Du är stark

Jag är en liten skalbagge
Under trädets bark
Med yxan slår du till
Världen skakar och står still

Trädet faller ned
Drar med sig en vindfläkt
Som fjärilen stiger till
högre höjder upp på
Utrotad nu min släkt i släktled

Kalla mina små för larver!?
De är ju min arts överlevnad, din människoslarver!

 

Texten skrevs 1999...




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-11-26 09:10



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Superbra diktat om små levande som behövs i vår värld. Och akvarellen är otroligt bra.
2020-11-27

  Sparvögat VIP
Så fint att se även den minsta levande varelsen och låta dess röst bli hörd...
Tycker mycket om..
2020-11-26

    Lena Staaf VIP
Vem har rätt att leva och på vilkas bekostnad?
2020-11-26

  Nanna X
Fantastisk bild, den borde göra sig som pussel! Och visst måste vi värna om skalbaggarna.
2020-11-26

  DominiQueen
Söt
2020-11-26

  Lottie Ålhed VIP
Fint innehåll och bra rim.Applåd från mig.
2020-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP