Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HUR BOTA ENSAMHET I CORONATIDER

 

Det finns ju saker man själv kan göra, så att man kan gå över till sina släktingar. Se till att handla när det är få i butik, håll dig hemma, dvs frivillig karantän, två - tre veckors   inkubationstid. När du då är frisk, kan du se till din släkting och ge dem en fin jul... För äldre kan också träffa sina ännu äldre släktingar, vänner som håller denna regel. Beställa hem mat från nätet exempelvis och inte träffa folk över huvudtaget...

Än finns tid att planera för frivillig karantän för den som vill... Detta är viktigt att alla förstår, vi alla kan fatta detta beslut, frivillig karantän, två - tre veckor, är du frisk, ja då kan du se om en släkting... Och bota ensamheten för denne... Och göra ett mirakulöst glädjande inslag i en ensams tillvaro... Själv gör jag så, håller mig borta från allt kommersiellt för att kunna vara medmänniska...

Jag handlar aldrig i butik, och är aldrig bland människor jag inte känner, går ut men bara i naturen, frisk luft behöver man ju... Och så håller jag mig också själv helt frisk... Har under året 2020 inte ens haft en vanlig förkylning eller kräksjuka tack vare denna strategi... Inte träffat någon utanför närmaste familjen... Umgås med barn och barnbarn, två eller tre i taget, håller avståndet, sedan hållit uppe kontakten två veckor, och först där efter träffat mina föräldrar 70+ som då med detta kunnat upprätthålla kontakten med mig... Ingen av färäldrarna, barnen eller barnbarnen eller jag har haft corona...




Övriga genrer av Solstrale VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-11-26 10:24



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och tänkvärd text om att skydda sig från corona.
2020-11-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
S å klart man kan
O ckså leva så här
S å isär med få kära...
: Och ej vara för nära!
E tt! Att utantill lära:
T a till allt bra, så livet i
* fortsättningen oss sen,
* lika gott kan bära!

2020-11-26

    Lena Staaf VIP
Det är bra om man kan/ vill göra detta. En f d arbetskamrat berättar att på hens jobb så har hälften haft covid-19 och gått omkring och smittat. Arbetsledningen har inte tagit tag i det.
2020-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP