Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale... "Pepparkakshästarnas egotripp i jungfru Marias liv 2020”... blev klar kl.19.08 20201126...


JUNGFRU MARIA I VÅR HERRES HAGE 2020

 

pepparkakshästarna egotrippar

i jungfru Marias liv år 2020 

 

Jesusbarnet kommer bjudas

på krubb i krubban, det blir

rökt hästkött på pepparkaka

toppad med pepparrotsvisp

 

Jesus matvägrar å de bestämdaste

han har egen vilja och vill beställa

en pizza Havanna med mozzarella

men svarar mamma jungfru Maria 

vi har inget nät det går ej att beställa

 

Jesus tjurar och surar men får inget

så det kommer bli svält säger Josef

pappa gnäller Jesus och skruvar sig

har du aldrig vart liten någon gång?

 

Nej jag är född såhär, ... ...

Josef stå inte bara där ta fast dem

vilka då? de egotrippade hästarna! 

Vilka hästar? Pepparkakshästarna!

ja ha min kära, plockar dem upp

nu ligger de nygräddade i krubban

 

snart blir det krubb Jesus ... 

Nhhhääää! ... Gud vad äckligt!

missbruka icke Guds namn, pojk!

ropar hedarna från stallet... ... ...

 

vill du se en stjärna se på mig...

herden sjunger, de andra, men åh!...

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 478 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-26 20:24



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Romig modernisering av krubbandet inför julen.
2020-11-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
En titt in i ett
annat liv, lite kiv
nå´n driv, får
till nå´n giv
till kliv, som förr
*-nan drar... Och
hedarna sin plats tar...


2020-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP