Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grön gas (Min klimatkamp 26/11)

Grön el, grön vätgas... hur ser sådan ut? Jag fattar förstås att det inte är själva elen, eller vätgasen, som är grön, utan att det är produktionsättet som är "grönt". Dvs energi som kommer från förnybara källor, som vindkraft, solceller eller vattenkraft.

DN har en lång artikel om vätgas idag. Somliga tror och hoppas att vätgas ska spela en stor roll i framtiden. Det finns dock nackdelar. En är explosionsrisken. Det lär finnas lösningar för att minska risken, men jag är tveksam. Jag är å andra sidan tveksam till det mesta för närvarande.

När jag var barn på sextiotalet hade vi gasspis. Den höll jag avstånd till. Jag minns det lilla skåpet som man skulle stoppa poletter i. På 80-talet bodde vi också i ett område med gasspisar. Poletternas tid var förbi sen länge, men jag var fortfarande inte helt bekväm med gasen.

Åka bil som drivs med vätgas? Mja...




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 99 gånger
Publicerad 2020-11-26 20:27



Bookmark and Share


  Burn

Jag har också svårt för gas; bodde i ett hus i USA med gasspis och även om jag vande mig vid den så blev jag aldrig bekväm med själva konceptet.

2020-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP