Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Färg, skrift och sång

Jag målade mig själv
men glömde bort att färga själen
nu är den genomskinligt blå
precis som tåren i en ögonvrå

Hela kroppen blev ett kanvasskal
varje enskilt litet penseldrag
blev symboler för mitt inre jag
lika hopplös, ensam, svag
---------
Jag försökte skriva brev
poesi för likasinnade
om samvetskval och lidande
en önskan om befrielse

Men pennan i min hand
var lika tom och fylld av skam
så varenda rörelse och drag
blev formlös, fläckig, svag – precis som jag
----------
Jag tog tonen i förskräckelsen
var lika hopplös tom som kärleken
det var musik ifrån så längesen
men den rädda mig från tystnaden

Jag gjorde allt för att bedöva mig
all den kraft som fanns ini mig själv
blev bleka toner av förödelsen
fast i formen av en tår




Bunden vers (Annat versmått) av RobinG
Läst 136 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-11-27 09:05



Bookmark and Share


  AndLou VIP
Mycket bra, känslosamt och melodiskt ordat, med en fin rytmik! Tack!
2020-11-27

  Solstrale VIP
Jagets/självets erfarenhet av att försumma sig själv framgång, eller just att ha försökt att ge sig på den, med resultatet refuserad... Kanske refuserar vi oss själva och avstyr oss från att glädjas i nuet med de skapelser vi tar fram...

Gillar din diktning här med mångbottnade associationer som når läsarjaget... För vi blir en del av den dikten, i reflektionen spegeln, nuet och dået i oss...
2020-11-27
  > Nästa text
< Föregående

RobinG