Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Första advent



Vi hissar segel styr vår båt
över himlahavet
hjärtats kompass
stjärnorna visar vägen
det blåser friska vindar högt ovan där
sångerna du sjöng mig
värmer trots kölden

så fulla av regn är vi
kärlet rinner ofta över
då vi ser ränker och spel
önskar ibland det gick att glömma
vad de gjorde och inte kunna se dem mer
droppar faller ojämlika
över oss människobarn
Vi tänder våra ljus
då midvinternattens köld
sprider sitt glitter över jorden
döljer det mörka och ljusa
under drivor av snö
tills vårens knoppar brister


sorgens dag kommer aldrig ensam
Robins timmar räknade
följer måndag en älskad till graven
önskar jag nätet vill brista








Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 88 gånger
Publicerad 2020-11-28 11:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP