Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vem ville gifta sig?

Hittade ett gammalt foto i en låda.
Då kommer tankarna ofta på hur det var då.

Jag hade gått ut sjuan det minns jag.
Ville inte fortsätta till realskolan som det hette då.

Mamma tyckte de var synd förståss, pappa sa då får du börja arbeta då.
På den tiden kallades det hembiträde.
Passa barn, städa och laga mat.

Ångrade mitt val längre fram.
Dåligt betalt för mycket arbete var det.
Min första lön som jag fick köpte jag ett halvt dussin kaffekoppar åt mamma.
Sedan hade jag till bussresorna fram och åter och lite fickpengar.

Men åter till fotot på mig när jag gått ut sjuan.
Mamma sa ja du, nu har du gått ut skolan hur känns det.

Då fick hon detta svar;
Det känns bra, men det värsta är att jag inte vet vem jag ska gifta mig med.
Mamma skrattade och sa, det visar sig nog i sinom tid.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-28 13:46



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Underbart minne du oss här ger! :)
2020-12-02

  Marita Ohlquist VIP
Härligt med famla foto som väcker minnen!
2020-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP