Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Den som var snuvig stal inte nöten i gröten, utan förekom med näsduk faran av att nysa. Näsan blev då snuten, mera hörbart bakom knuten.


Dagens förklarade ord 2020 11 28






Koko snöt
det första ordet är förstås finska,
men på svenska har det fått betydelse av
att ha 'snö i mössan' eller kanske 'tomtar på loftet',
på engelska säkert något med att vara tös
och kallas för det i mera namnform.

Medan 'snöt' kan vara en mera stimmig
form för att ha tatt eller tagit något.
Samman taget blir det i och för sig 'kokosnöt',
men vad den, delad eller odelat, stora
har på ett fruktfat i december, att göra,
vet jag då verkligen inte.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 266 gånger
Publicerad 2020-11-28 15:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP