Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi uttrycker gärna saker om nära och kära i efterhand när det är för sent. Några rader om mor medan hon är kvar.


Haiku till Mor

"Var finner du den
glädjen över livet självt
mäktig som en flod

kan man tanka ner
bråkdelar av bråkdelar
droppar möjligen?

Du lever så stort
moderstål som modersfamn
för barnen och tron

skyddsväst till oss tre
trots vågorna av smärtor
och bräcklig självbild

Jag kom tvekande
vände tredje kinden till
kanske var jag blyg

jag visste nog ej
att värmen under din hud
återspeglar dig

värmen i din röst
värmen i din glädje
värmen för oss barn

Ett lovar jag dig
navelsträng eller inte
vi är alltid ett"




Bunden vers (Haiku) av urbanjohanssonwriter VIP
Läst 111 gånger
Publicerad 2020-11-28 16:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

urbanjohanssonwriter
urbanjohanssonwriter VIP